3 tips til at skære ned på dit varmeforbrug

Mener du, at du bruger alt for mange penge på varme hvert eneste år, og vil du gerne gøre noget aktivt ved det, så du kan skære ned for dit varmeforbrug og undgå en høj varmeregning, er der her tre gode tips, som du kan lade dig inspirere af.

Få dig en varmepumpe

Først og fremmest kan du vælge at skifte varmekilden ud. Traditionelle varmekilder kan ofte være dyre i brug, og derfor kan det være smart at skifte over til en varmepumpe i stedet for.

Foruden at kunne spare på dit varmeforbrug, kan du også være mere miljøvenlig, da du eksempelvis kan gå væk fra olie eller gas og skifte over til en mere naturlig kilde i stedet. Er du ikke så meget til at have en varmepumpe stående, kan du altid købe dig en varmepumpeskjuler.

Invester i bedre isolering

Hvis du har pengene til det, kan det også være rigtig godt at bruge lidt mønter på at få en bedre isolering i din bolig. Der er alt for mange boliger i Danmark, der er for dårligt isolerede, og det kan i den grad koste på varmeregningen.

Der er jo ikke meget ved at skifte energikilde, hvis varmen alligevel bare fiser ud af boligen. Jo bedre din bolig er til at holde på varmen, desto mindre energi skal der også bruges på at varme boligen op. Så en god isolering af altafgørende for en lavere varmeregning.

Husk at skrue ned når varmen ikke er nødvendig

Sidst, men ikke mindst, bør du også øve dig selv i at blive bedre til at skrue ned for varmen, når den ikke er nødvendig. Skal du eksempelvis på ferie, er der jo ingen grund til, at dine radiatorer står og banker løs. Du har jo ingen glæde af varmen, når du alligevel ikke er hjemme.

Så sørg for at slukke for varmen så meget som muligt – dog uden at det går ud over dit velbehag. Du skal ikke gå rundt at fryse, bare fordi du i så fald kan spare penge på varmeregningen. Men lad være med at brug unødvendig varme, hvis det kan lade sig gøre.

3 tips til at skære ned på dit varmeforbrug
3 tips til at skære ned på dit varmeforbrug

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.