Deleøkonomi har fået vind under sejlene

Medierne, virksomhederne og taxa chaufførerne fokuserer på det. Næsten alle taler om det. Deleøkonomien har nu en størrelse og fundament at det nok bliver fremtiden.

Nogle mener at deleøkonomi er en ny form for kapitalisme. Dem som siger det mener at man i deleøkonomien tjener penge på noget, som man før ikke tjener penge og at det er tegn på kapitalisme. Det er nok også sandt. Før kunne du ikke bare leje et værelse på Nørrebro uden at kende nogen som kender nogen. Nu er det sådan du faktisk får det tilbudt og smidt i hovedet, hvis du begår dig på airbnb.dk.

Tjenester der fanger vores opmærksomhed:

Vigo.dk
Nu er der kommet en ny deleøkonomi tjeneste. Den er endnu ikke startet, men den er lanceret. Rema 1000 står bag denne service kaldet Vigo.dk. Her forbinder De dem der ikke har tiden, eller måske bare lysten til at handle, med folk som gerne vil handle ind, som måske også vil handle ind for dig, og tjene på det.

Ganske simpelt kan du altså nu handle ind for naboen. Du vil få ca. 45-85 kr for dette. Det er det ideelle studiejob. Det er den ideelle løsning hvis du selv skal ud og handle. Handler du hver anden dag kan du antagelsesvis tjene over 500 kr. alene ved at putte nogle ekstra varer i kurven.

Det er hvad deleøkonomien kan. Den bringer folk sammen. Man formår at blive mere økonomisk effektive. Så kan det godt være nogle venstreorienterede mener at vi bør hjælpe hinanden gratis – det kan de også have ret i. Men nu er det en gang sådan det er.

Airbnb.com
Den meget velkendte service airbnb.com har fået fat i danskerne. Hvis man ser på København er der flere tusinde tilmeldte værelser/lejligheder. Airbnb.com er med andre ord groet fast i den danske ejendomsbranche. De har ændret den og påvirket den på meget kort tid. Det er nogle ikke så glade for. Hotellerne er knap så glade. Men det er hvad dele økonomien gør. De træder andre brancher over tæerne fordi deres løsning er mere effektiv og billig.

Fremtidens deleøkonomi

Det er måske ikke bare en ny form for kapitalisme. Måske er det en helt ny økonomisk tid. Vi har snakket om industrialiseringen. Det kan være at dette er vores næste skridt.

Magasinet Entrepreneur skriver i deres artikel om fremtidens deleøkonomi (læs her) at deleøkonomien viser vejen for fremtidens job. De mener deleøkonomien også er et tegn på hvordan virksomheder skal tilpasse sig. De forudser at menneskerne og virksomhederne er på vej i samme retning, hvor beskæftigelsen er flydende og kommer fra forskellige kanaler. Sådan bliver det nok også for os mennesker. Vi kommer til at have så mange muligheder og kanaler for at blive drevet mod et godt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.