Lad din formue arbejde for dig

Det er en velkendt situation for de fleste af os, at vi føler, der står for få penge på vores bankkonto. For det meste er der desværre ikke sket en fejl, men det lille beløb er derimod et retvisende billede på din formue.

Hvis du også er den type, der har det sådan, så bør du læse med her, hvor vi kommer med nogle gode råd til, hvordan du kan investere dine penge og få dem til at arbejde for dig.

Én ting som de fleste selvgjorte millionærer har tilfælles er, at hele deres formue ikke bare står på en bankkonto og venter. De lader pengene arbejde for sig, så de kan vokse og blive større helt uden, at de skal arbejde for det.

Det bør vi andre naturligvis lære af og forsøge at efterkomme. Men det er selvfølgelig ikke en aktion, der giver dig en del midler på kontoen på kort tid – det er en langsigtet investering. Hvis du har behov for penge lige nu, så bør du finde andre metoder, som for eksempel det Santander tilbyder.

Invester ikke mere end du har råd til at miste

Vores første råd er muligvis ét af de mest vigtigste, når det kommer til alle typer af investeringer. Aktiemarkedet er ikke et sikkert landskab, der er forudsigeligt at spå om. Det er en krigszone, der kan koste dig dyrt, hvis du ikke følger med og har styr på dine sager.

Derfor bør du heller ikke investere alle dine penge på én gang eller i samme aktie, da dette øger din risiko for at lide tab på sigt.

Markeder vender – både på godt og ondt – men ofte vil vi ærgre os mere over at tabe 10.000 kroner end at vinde dem. Derfor bør du heller ikke vælge at skyde flere penge ind i puljen end hvad du reelt kan tåle at tabe, hvis alt nu skulle gå galt. Vi siger ikke, at dette vil ske – men det er i hvert fald uklogt at gamble for meget som nybegynder.

Afstem forventninger med dig selv

Inden du giver dig i kast med at investere, så er det altid en god idé at forventningsafstemme med sig selv, så du har et mål med dit eventyr.

Vil du gerne tjene mange tusinde eller er det bare et par hundrede, der er dit mål? Hvis du har høje forventninger, så skal din investering også afspejle det.

For eksempel hvis du siger til dig selv, at du gerne vil tjene nogle tusindende på et år. Så kan du ikke nøjes med at indskyde 800 kroner i få aktier med lav risiko. I dette tilfælde vil du være nødt til at skyde mange tusinde ind selv og sprede over flere aktiver, hvor nogle har lidt højere risiko. High risk = high reward.

Lige præcis derfor er forventninger vigtige at fastslå på forhånd.

Følg vores to råd her og kom godt ind på aktiemarkedet. Du kan se mere om danske aktier her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.