Minus på kontoen – Sådan kommer du i plus igen

Er du endt med minus på kontoen, så kan det være en rigtig dyr oplevelse. Specielt hvis du bliver hængende i minus igennem lange perioder. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved situationen nu, så du kan bruge dine penge på mere fornuftige ting end renter og gebyrer i banken.

Det første du bør gøre er at undersøge hvor meget dit minus koster dig. Hvor meget tager din bank i rente. Er der gebyrer forbundet med at være i minus, og er disse gebyrer et engangsgebyr for at havne i minus, eller kommer der løbende flere og gebyrer?

Når du kender prisen for dit minus, så bør du undersøge hvor du kommer billigst igennem din gæld. Bør du fortsætte med overtræk på kontoen til du igen kan være i plus, eller bør du tage et decideret lån. Udover almindelige kviklån, så kan kassekredit også være et godt alternativ. Undersøg hvor det er billigst at have din gæld og reager på dette.

Derefter skal du gennemgå din økonomi for at skabe balance i regnskabet. eftersom du er havnet i minus, så har du i en periode brugt flere penge end du har tjent. Dette kan du løse på 2 måder:

  • Tjen flere penge
  • Brug færre penge

At tjene flere penge kan ofte være svært. Måske kan du tage overarbejde og tjene lidt mere på dit normale job. Alternativt må du søge andre veje og få en avisrute eller lignende, som kan skabe lidt flere penge til dagligdagen.

Et normalt lettere valg er at bruge færre penge. Lav en udskrift fra din bank og gennemgå dine udgifter. Hvad har du brugt penge på den seneste måned? Gennemgå hver udgift og overvej om den kan udelades i fremtiden, eller om den måske kan formindskes. Skift fra den store TV-pakke til en mindre TV-pakke, eller drop evt. helt TV-pakken. Brug evt. streaming i en periode, da det er billigere end de store TV-pakker.

Drop byturene i en måned eller to til du igen er i plus. Inviter i stedet vennerne på besøg. En bytur kan hurtigt blive dyr, og har du i forvejen minus på kontoen, så er byture ikke vejen frem.

På denne måde gennemgår du alle dine tidligere udgifter og sørger for at du i fremtiden kun har de mest nødvendige udgifter. Dette vil stille og roligt barbere af din gæld. Fortsætter du ikke samme stil efter at være nået i plus, så vil du langsomt begynde at spare op. Når opsparing har nået en OK størrelse, så kan du overveje om du vil tillade dig selv nogle udgifter. Men hold fortsat øje med forholdet imellem indtægter og udgifter. Bruger du mere end du tjener, så vil du med tiden igen ende i minus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.