Pengeby

Mener du også at dit barn bør have en viden omkring værdien af penge i en relativ tidlig alder? Og mener du at dit barn bør lære, at pengene ikke bare er noget, der falder ned i folks turban, men skal tjenes ved hjælp af hårdt arbejde? Eller mener du, at dine børn skal lære at bruge penge fornuftigt mens de stadig kan påvirkes?

Kan du nikke genkendende til ét eller flere af disse spørgsmål, så er Pengeby svaret for dig og din familie!

Hvad er Pengeby, og hvem står bag?

Pengeby er et virtuelt ”spil”, i hvilket dit barn i et fuldstændig lukket og trygt miljø kan udforske det at arbejde for penge, at bruge penge og til sidst at forstå, hvad penge er værd. Det eneste det kræver er en browser samt en bruger, der laves på siden. Denne skal udelukkende bruges til at gemme barnets fremskridt.

Læs mere om Pengeby her

Pengeby er udviklet af Danske Bank, og er sat i verden for at øge forståelsen omkring penge blandt børn mellem hovedsageligt 5 og 9 år. Det er udviklet i samarbejde med Danmarks førende eksperter indenfor pædagogik, undervisning og e-learning, og derudover har forskellige andre ekspertgrupper deltaget, f.eks. børnepsykologer, medieeksperter og undervisningsorganisationer. Alt dette sikrer, at dit barn bliver taget kærligt i hånden i et univers, der er skræddersyet til dem og deres indlæring.

Lad dine børn lære om penge
Lad dine børn lære om penge

Siden er bygget op omkring disse små interaktive ”spil”, som giver barnet mulighed for at træffe beslutninger omkring deres finanser og se resultatet af dette efterfølgende. Det hele er skabt i børnehøjde og gennemgås pædagogisk. Børnene lærer det vigtigste omkring forskellen på indtægter og udgifter, og som forældre får man en unik mulighed for at tale med sine børn omkring økonomi på en måde, så de kan forstå det. Og måske allervigtigst: Siden er 100 % fri for markedsføring og reklamer, så dit barn ikke bliver påvirket af disse.

Pengeby er en kæmpe succes!

Siden Pengeby så dagens lys er den blevet en kæmpe succes, og er siden blevet udvidet, så den nu fungerer i 8 lande og har ca. 5,2 mio. Brugere. Alene i Danmark er der 1,6 mio. brugere, og det vidner om, at Pengeby er en unik læringsside, der hjælper børn, forældre og lærere på international basis.

Det høje antal besøgende er også et udtryk for, at brug af hjemmesiden og opsætningen af en unik bruger er utrolig simpelt:

Som forældre opretter du en bruger sammen med dit barn, som skal lave sin egen figur. Herefter kan barnet gå direkte i gang med spillene og aktiviteterne, men vi vil dog anbefale, at du som forældre sidder med barnet det første stykke tid, indtil barnet er helt vant på siden.

Barnet skal så tage stilling til, hvor han/hun vil arbejde for pengene, og dit barn kan spare op til seje ting i butikken, der kun benytter sig af spillets virtuelle valuta. De købte genstande kan ses på figurens værelse, som dermed også agerer som en slags trofæskab for barnet, der hele tiden belønnes for, f.eks. at have sparet op til en speciel ting.

Det er altså utrolig simpelt, og derfor også ufatteligt populært!

Kan også benyttes i undervisningen

Pengeby er ikke blot en hjemmeside for forældre, der gerne vil lære deres børn omkring økonomi, nej, den kan faktisk også bruges i matematikundervisningen i alt fra 0. – 3. Klasse. På hjemmesiden kan du som lærer eller interesseret få inspiration til områder indenfor matematikken, som kan berøres af Pengeby, men samtidig også vejledning til, hvordan din klasse kan arbejde med aktiviteterne.

Det, som Pengeby specielt kan bidrage til undervisningen med, er, at det bringer noget variation og legesygt indhold til undervisningen. Dette kan for mange børn være det afgørende step i, at blive interesseret i et fag som matematik for alvor, og der er ingen tvivl om, at det er med til at give en bedre indlæring. Samtidig behøver du som lærer kun at agere vejleder, da eleverne selv udforsker forskellige økonomiske aspekter som passer til deres indlæringsniveau. Pengeby kan altså være et meget brugbart redskab i matematikundervisningen pga. dens sjove, men samtidig lærerige indhold.

Multiplatform giver gode vilkår

Pengeby er, som skrevet, en hjemmeside, men pga. sidens store succes, er der nu kommet en app til IOS, altså til både iPhone og iPad. Her kan du som bruger opnå nøjagtig den samme oplevelse som på hjemmesiden, men i og med at der kan bruges touch-funktioner, kan aktiviteterne og spillene virke både sjovere og mere lærerige for børnene. Der kan opnås en fantastisk føling med tingene, som giver ekstremt gode vilkår for, at børnene kan lære noget omkring det ret tunge emne. Dette er en kæmpe bonus og er bestemt noget, som du bør overveje at benytte sammen med dine børn!

Få gode råd fra eksperter indenfor alle områder

Pengeby er ikke bare en hjemmeside, hvor dit barn kan få viden omkring økonomi, det er nemlig i ligeså høj grad en hjemmeside, hvor du, som forældre, kan lære mere omkring, hvordan du bedst taler med dit barn omkring emnet. For hvordan bærer man sig bedst ad med at få formuleret den svære sammenhæng til sit barn?

På Pengeby kan du læse artikler fra eksperter indenfor både økonomi, men også fra familievejledere som Lola Jensen, som du måske kender fra Go’ Morgen Danmark. Disse artikler er eksperternes ord om alt lige fra snak om økonomi med børn, til, hvor meget dit barn bør få i lommepenge i forhold til deres alder. Der er ydermere også en del videoer, hvor eksperterne udtaler sig om emnet, og du kan derfor lære en hel masse uden at skulle tilegne dig viden fra utallige hjemmesider. Man kan dermed også betegne Pengeby som en læringsfyldt hjemmeside til forældre med børn i alderen fra 5-9 år.

Ud fra alle disse synspunkter vil vi gerne komme til den opsummering, at Pengeby er enunik mulighed til dig som forældre eller lærer for at lære de kommende generationer omkring et komplekst emne som økonomi på en nem og ligefrem sjov måde, så de kan fatte interesse for det også senere i deres liv. Giv derfor siden et kig, du vil ikke fortryde det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.