Sådan vælger du den rigtige madras

Sådan vælger du den rigtige madras
Sådan vælger du den rigtige madras

Skal du ud og købe ny madras, og mangler du nogle råd med på vejen? Så kan du blive klogere herunder, hvor du bliver guidet frem til det rette valg. Det handler nemlig om mere end blot at vælge den billigste, den blødeste eller den, der er sat mest ned i pris. Der er mange ting, du skal overveje. Og når du først finder den rigtige, kommer du virkeligt til at være taknemmelig for, at du brugte lidt ekstra tid på at vælge.

Vælg den rigtige størrelse og hårdhed

Det første du skal afgøre, er, hvor stor din madras skal være. Har du dobbelt- eller enkelseng? Madrassen skal naturligvis tilpasses herefter. Det næste du skal vælge, er den rette hårdhed. Man siger, at ryggen skal kunne ligge lige, når man ligger på siden på en madras. Hvilken hårdhed, der passer bedst til dig, kommer derfor an på din vægt. Du har naturligvis også mulighed for at vælge ud fra komfort.

Hvilken skal madras skal du vælge?

Der findes en del forskellige typer madrasser. Den billigste model, er den, vi kender som skummadras. Skummadrassen er ikke specielt rar at ligge på, men man kan få dem fremstillet i polyurethan, så er det lige rarere. Koldskumsmadrassen er lige niveauet over skummadrassen. Madrassen har en bedre ventilation, da lufthullerne i heri er anderledes og mere ensartede. Springmadrassen varierer meget i kvalitet. Nogle er lavet specielt til ekstra blødhed omkring hoften og skulderne. Andre er mere ensartede i materialet. En boxmadras vil typisk være en del tykkede end springmadrassen er det. De varierer ligeledes meget i kvalitet. Skumlatexmadrasser er lavet af naturgummi, og der er god ventilation i – blandt skummadrasserne, vurderes denne type som den bedste.

Det er naturligvis individuelt, hvilken slags madras man ønsker at ligge i. Du kan lede efter billige madrasser i god kvalitet hos Madrassnedkeren.

Dit valg er bestemt ikke ligegyldigt

Vi bruger omkring (lidt under) en tredjedel af vores liv i vores seng, i søvne. Søvn er altafgørende for, at man er velfungerende i hverdagen. Når vi sover, restituerer kroppen på en helt bestemt måde, der ikke er muligt, når den er vågen. Sover du ikke, eller sover du dårligt, kan denne restitutionsperiode blive afbrudt. Konsekvenserne kan være, at du er i dårligere humør, og du kan sværere ved at koncentrere dig. Det er også helt normalt, at man får rigtig dårlig tålmodighed og har nemmere ved at fare op og indlede sig i skænderier og diskussioner.

En god søvn, starter med en god madras. Du får det bedre om dagen, hvis du sover godt om natten, og derfor er madrassen en meget vigtig genstand i vores liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.