Spar på elregningen

Du kan nemt spare penge på din elregning hvert år, hvis du bruger din sunde fornuft og kender til små tricks, som vi vil løfte sløret for i denne tekst.

En af de ting i ens hjem som hvert år koster folk rigtig mange penge og som koster rigtig meget strøm at bruge, er ens vaske- og opvaskemaskine. Sørg derfor altid at have begge ting fyldt helt op og ikke noget med at kun vaske et par tallerkener og et par enkelte bukser i vaskemaskinen. Det kan simpelthen ikke betale sig og det koster dig rigtig mange penge om året, hvis du kun sjatvasker og ikke fylder dine maskiner helt op hver gang.

Derudover er en god idé, at slukke for alle dine apparater om natten, når de alligevel ikke bruges. Her bliver der tænkt på computerskærme, TV, opladere der sidder i stikkontakter osv. da de stadig bruger strøm, selvom de ikke decideret tændt eller der sidder en telefon i opladeren. Mange tror at hvis man sætter ens elektronik og andet på standby strøm bruger elektronikken ikke noget strøm, men dette er ikke korrekt. Elektronikken bruger stadig strøm, men ikke nær så meget, men hvorfor ikke heller slukket for det helt, når du alligevel ikke bruger det?

Skift alle dine pærer ud i dine lamper med spare pærer og spar dig selv for mange penge på din elregning fremover. Ofte vil du endda opdage, at sparer pærerne både lyser bedre end dine gamle pærer og at de koster dig mindre i el. Det må da være en win-win for rigtig mange danskere, da stort set alle hjem, har en lampe et eller andet sted i huset.

En sidste ting er at gå ud og købe nye apparater i form af hårde hvidevarer og elektronik, der har de bedste energimærker. Det kan være en dyr investering lige nu og her, men kan godt betale sig i det lange løb, da din elregning ofte vil blive markant lavere, fordi du har købt nogle energieffektive apparater, der bruger så lidt strøm som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.