Tips til en sikker bolig når du rejser

Når du skal ud at rejse, kan det være en rigtig god idé at tage dine forholdsregler, så du mindsker risikoen for at få ubudne gæster hjem på din adresse, mens du er væk.

Selvom du ikke kan styre, om der kommer nogen forbi eller ej, kan du alligevel gøre så meget som muligt for at mindske risikoen for indbrud i din bolig, mens du er på ferie i sydens sol.

Få naboerne til at holde øje

Det kan eksempelvis være en rigtig god idé at bede dine naboer om at holde ekstra øje, når du ikke er hjemme. Og hvis de endelig skulle se noget mistænkeligt, kan du bede dem om at kontakte dig eller at tage direkte kontakt til politiet.

Du kan også efterlade en ekstranøgle til dine naboer, så de kan tjekke op på din bolig, mens du ikke er der. Gør naturligvis kun dette med naboer, som du stoler på, og som du måske har kendt i mange år. På den måde ved du, at din bolig er mere i trygge hænder, når du ikke er der.

Bed en ven om at vande blomsterne

Har du ikke nogle naboer, som du stoler på, eller som du vil bede om at gøre dig den tjeneste, kan du også overveje at bede en ven om at tjekke ind engang imellem.

Han eller hun kan eventuelt vande din blomster og lige tage en runde omkring i boligen for at tjekke, at alt er som det skal være.

Det er ikke sikkert, at din ven eller veninde har mulighed for at komme forbi hver dag, men hvis bare vedkommende kan tjekke ind et par gange, mens du er bortrejst, er det også bedre end ingenting.

Behold lyset tændt

Selvom det ikke er energivenligt, kan du overveje at beholde noget at dit lys tændt, mens du ikke er hjemme. Med lys i huset er der måske en mindre risiko for, at tyveknægte skulle finde på at bryde ind.

Selvom kan virke som et højt og unødvendigt strømforbrug, når du ikke er hjemme, kan det være det, der er med til at holde din bolig fri for ubudne gæster, mens du ikke er hjemme. Det behøver ikke at være alt lyset i hele boligen, men måske bare i et rum eller to, så det ligner, at der er nogen hjemme.

Sørg for at have en alarm

Det kan afslutningsvis også være smart at overveje, om du ikke bør have dig en alarm, der kan alarmere vagterne eller politiet, hvis der skulle være ubudne gæster.

Det koster naturligvis lidt at investere i en alarm, og du skal betale for et abonnement hver måned. Men omvendt er du også sikker på, at der hele tiden er nogen, der holder øje med din bolig for dig, når du ikke er hjemme. Det kan være betryggende at vide, at dit hus er i sikre hænder, selvom du ikke lige er i nærheden.

Så overvej at få sat en alarm op, hvis du ikke allerede har det.

Tips til en sikker bolig når du rejser
Tips til en sikker bolig når du rejser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.